Otetul de mere, cunoscut sub denumirea de oţet de cidru de mere sau ACV (de la acrele) și-a câștigat în ultimii ani popularitate datorită proprietăților sale terapeutice multiple și valorii sale nutritive. Are un gust dulce-amar și este extrem de versatil; poate fi utilizat atât ca aliment nutritiv, cât și în tratamente cosmetice sau medicale. Acesta este obținut prin mărirea alcoolului din cidru de mere, proces ce presupune sinteza bacteriilor și a acestora in acizi acetici.

Otetul de mere aduce cu sine numeroase beneficii și proprietăți. Aceste beneficii au fost recunoscute și promovate încă din antichitate, iar acum studiile știintifice moderne au confirmat că există într-adevăr binecuvântările consumului de otet de mere.

Vitamine și minerale

Otetul de mere conține vitamine și minerale care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății generale. Acesta conține vitamine B1, B2, B6 și vitamina C, precum și fier, potasiu, calciu, sodiu, fosfor, magneziu și zinc.

De asemenea, otetul de mere conține antioxidanți, care sunt substanțe care împiedică deteriorarea celulelor și răcelile libere de radicali. Acest lucru, la rândul său, poate reduce riscul de boli cronice. Acizii acetici și antocianinii, precum și alți compuși care se găsesc în otet de mere, măresc nivelul antioxidanților și au proprietăți antiinflamatorii.

Ajută la pierderea în greutate

Unul dintre cele mai mari beneficii ale otetului de mere este că poate ajuta la scăderea în greutate. Acesta conține acid acetic pe care organismul său îl utilizează pentru a regla metabolismul și, de asemenea, pentru a accelera arderile grăsimilor și pentru a echilibra nivelurile de zahăr din sânge.

De asemenea, este important să reţinete faptul că suplimentele cu otet de mere nu vă vor preveni de obezitate, astfel încât să mâncați alimente nutritive și să faceți exerciții fizice regulate.

Gust mai bun al alimentelor

Un alt beneficiu al otetului de mere este că acesta poate îmbunătăți gustul alimentelor. Otetul de mere poate fi adăugat în alimente, cum ar fi salatele sau legumele, pentru a le oferi un gust mai atractiv și un plus de moalețe. De asemenea, poate fi folosit ca dressing și poate fi adăugat în smoothie-uri pentru a le oferi o aromă deosebită.

Proprietăți antibacteriene

Otetul de mere conţine proprietăţi antibacteriene şi antiseptice. Acesta poate ajuta la reducerea numărului de bacterii din organism. Acest lucru se poate face consumându-l sau aplicându-l direct asupra zonei afectate. Utilizarea otetului de mere în tratarea anumitor boli de piele, cum ar fi eczemele sau acnee, poate reduce infecţia şi inflamaţia.

De asemenea, oamenii pot folosi otet de mere pentru a trata general dureri statice în toată corpul, eliminând totodată mirosurile neplăcute. Utilizarea otetului de mere în medicina osteoarticulară este, de asemenea, importantă deoarece acesta conține o mulțime de minerale care vor ajuta la ameliorarea durerii.

Piele mai sănătoasă

Aplicaţiile externe ale otetului de mere oferă beneficii pentru piele, cum ar fi îmbunătățirea calității pielii, stimularea regenerării și ameliorarea inflamațiilor. Otetul de mere este frecvent folosit ca un remediu pentru pielea uscată, eliminând pielea uscată și crăpată.

De asemenea, se poate folosi ca tratament pentru acneea și alte probleme ale pielii. Acest lucru se datorează proprietăților sale antimicrobiene și antiinflamatorii care ajută la eliminarea bacteriilor obișnuite care provoacă apariția acneei. Pe lângă acestea, otetul de mere poate reduce roșeața și mancarimea cauzată de acneea existentă.

Starea de sănătate generală

Otetul de mere are, de asemenea, proprietăți antibacteriene, antifungice, antiinflamatorii și antivirale. Aceste proprietăți le permit utilizatorilor să beneficieze de beneficii precum scăderea mucoasei, ameliorarea simptomelor astmului și reducerea tusei.

De asemenea, otetul de mere poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și îmbunătățirea stării de sănătate a inimii. Acesta poate ajuta, de asemenea, la menținerea unui nivel ridicat de energie și poate îmbunătăți tranzitul intestinal.

Concluzie

Otetul de mere este, fără îndoială, un produs natural care are numeroase beneficii, cum ar fi îmbunătățirea sănătății și a stării generale de s