Şi vouă vi s-a întâmplat ca picioarele să nu dorească, din anumite motive, să se bronzeze? Faţa, braţele şi spatele capătă o nuanţă maro-aurie, totuşi, culoarea picioarelor este exact la fel ca în timpul iernii. Ce ar trebui să facem? Cum să obţinem un bronz uniform pe tot corpul? Din fericire, există metode prin care pielea corpului poate căpăta o culoare uniformă. Care sunt acestea? Aflaţi cât de uşor este.

De ce bronzarea este benefică?

Bronzarea ne face să arătăm mai tinere şi mai sănătoase. Nuanţa aurie accentuează muşchii, ne face mai zvelte şi ne intensifică puterea de atracţie. În plus, această nouă culoare a pielii se potriveşte perfect vestimentaţiei de vară: rochii albe, topuri colorate şi bijuterii din aur. Dar ştiaţi că bronzul este o protecţie naturală împotriva soarelui şi iritaţiilor? În plus, ajută la combaterea unor afecţiuni dermatologice, tratează depresia şi stimulează producţia de vitamina D la nivelul organismului.

De ce durează mai mult pentru ca picioarele să se bronzeze?

Cu siguranţă, ni se întâmplă frecvent să ne bronzăm braţele, spatele, faţa şi stomacul, în timp ce picioarele rămân pale timp de mai multe zile. Aceasta se întâmplă deoarece soarele ajunge la partea superioară a corpului mai întâi. În plus, pielea picioarelor nu prezintă o cantitate considerabilă de glande sebacee, prin urmare, se deshidratează rapid. De asemenea, merită menţionat faptul că în procesul de îndepărtare a părului sau de clătire în timpul băii, perturbăm bariera hidrolipidică. Pielea lipsită de un strat de protecţie se hidratează şi bronzează cu mai multă dificultate.

Îndepărtarea părului şi bronzarea

Pentru a beneficia de o sesiune reuşită de bronzare, îndepărtaţi părul nedorit. În orice caz, dacă faceţi acest lucru prea frecvent sau dacă îndepărtaţi părul în mod necorespunzător, este foarte posibil să experimentaţi dificultăţi în a obţine o culoare naturală ca sărutată de soare la nivelul picioarelor. Din acest motiv, este mai înţelept să îndepărtaţi părul cu o zi înainte de sesiunea planificată de bronzare. De asemenea, puteţi opta pentru epilare prin laser, dispozitiv IPL acasă, pastă pe bază de zahăr, ceară fierbinte/rece, cremă de epilare sau aparat de ras de unică folosinţă. Indiferent de metoda aleasă, reţineţi să vă hidrataţi picioarele la finalizarea procedurii. Pielea netedă, fără păr sub piele, se bronzează mult mai rapid.

Îndepărtarea părului pas cu pas

Cum să acceleraţi procesul de bronzare a picioarelor? Fie aplicaţi un scrub sau îndepărtaţi părul. Mai jos, veţi găsi instrucţiuni şi câteva sfaturi care vă vor ajuta să obţineţi unul dintre obiectivele dumneavoastră de vară – picioare perfect bronzate.

  1.  Înainte de îndepărtarea părului, faceţi baie sau înmuiaţi-vă picioarele în apă caldă. Aplicaţi un scrub care îndepărtează celule moarte ale pielii şi care ajută la eliminarea părului de sub piele.
  2.  Apoi, aplicaţi o cremă de epilare şi îndepărtaţi părul nedorit. Dacă aţi consumat tot produsul de epilare, optaţi pentru un balsam de păr, un gel cremos de duş sau orice alt produs similar care vă poate ajuta să glisaţi aparatul de ras mai uşor.
  3. Utilizaţi un nou aparat de ras după fiecare epilare. Dacă nu dispuneţi de această posibilitate, dezinfectaţi aparatul bine. De asemenea, reţineţi că nu este recomandat să folosiţi aparatele de ras împreună cu alte persoane – este foarte uşor să vă infectaţi cu bacterii transmisibile.
  4. Când procedura de epilare este finalizată, aplicaţi un produs cu proprietăţi de calmare a iritaţiilor.

Cum pregătim picioarele de bronzare?

Aşa cum am menţionat mai sus, hidratarea este esenţială. Pielea bine hidratată se bronzează mai rapid şi este mai puţin predispusă la iritaţii. Prin urmare, când vara mai are un pic să înceapă şi vă planificaţi vacanţa de vară, continuaţi să oferiţi pielii apă zi de zi. În plus, cu aproximativ 30 de minute înainte de sesiunea de bronzare, aplicaţi o loţiune de protecţie solară. Reţineţi să reaplicaţi un filtru UV în fiecare oră. Dacă planificaţi să vă petreceţi timpul într-un mod activ, în loc de a sta întinse pe plajă, optaţi pentru o cremă cu SPF 20.

Cum să vă bronzaţi picioarele – sfaturi utile

În primul rând, începeţi să vă bronzaţi părţile corpului care reacţionează cel mai puţin la soare. Dacă sunt ultimele care capătă o culoare maronie, utilizaţia următorul truc – expuneţi-le la soare primele. În al doilea rând, nu vă epilaţi picioarele în fiecare zi, chiar dacă observaţi mici fire de păr. Astfel, picioarele dumneavoastră se vor bronza mai rapid, iar părul se va deschide la culoare datorită soarelui şi va fi mai puţin vizibil. În al treilea rând, continuaţi să oferiţi pielii apă înainte şi după sesiunea de bronzare. La urma urmei, o piele bine hidratată şi bine îngrijită se bronzează mult mai rapid. În al patrulea rând, utilizaţi diferite loţiuni de protecţie solară pe diferite părţi ale corpului. Pentru a clarifica, utilizaţi o cremă cu cea mai mică concentraţie SPF pe picioare şi un produs cu SPF mai ridicat pe restul corpului. În al cincilea rând, plasaţi-vă corpul perpendicular cu soarele deoarece, astfel, vă veţi bronza mai rapid. Întoarceţi-vă corpul pe spate/pe faţă la fiecare jumătate de oră. În al şaselea rând, bronzul va fi mai uniform şi mai durabil dacă vă bronzaţi în timp ce practicaţi un sport, vă plimbaţi sau în timpul oricărei alte activităţi fizice.