Autor: Ioana Popescu

Volumizing Hair

Părul cu volum a fost mereu în vogă, iar dacă te afli printre cele care visează la bucle voluminoase și strălucitoare, ai ajuns în locul potrivit. În acest articol, îți vom prezenta sfaturi și trucuri despre cum poți obține un volum de invidiat pentru părul tău.

De ce este important volumul părului?

Un păr cu volum este adesea asociat cu tinerețea, sănătatea și vitalitatea. Dincolo de aspectul estetic, un păr sănătos și bine îngrijit reflectă starea generală a organismului și, în egală măsură, evidențiază frumusețea naturală a unei persoane.

Tunsorile pot adăuga volum

Prima strategie la care poți recurge pentru a-ți crește volumul părului este alegerea unei tunsoare potrivite. O tunsoare cu multe straturi poate crea senzația de volum, în timp ce o tunsoare dreaptă și lungă poate face părul să pară și mai plat.

Spălarea corectă şi produsele potrivite

Al doilea truc constă în alegerea produselor de îngrijire a părului potrivite. Căută în special șampoane și balsamuri create pentru a adăuga volum. Acestea conțin ingrediente care „ridică” firul de păr de la nivelul scalpului, creând astfel iluzia de mai mult volum. De asemenea, este esențial să îți speli părul corect – șamponul aplicat în exces și balsamul folosit pe rădăcinile părului pot îngreuia părul și pot reduce volumul.

Coafatul şi stilizatul părului

Utilizarea corespunzătoare a instrumentelor de coafat poate fi, de asemenea, un mod eficient de a adăuga volum părului tău. Îți recomandăm să încerci uscarea cu feonul, pe care să o faci cu capul în jos, pentru a adăuga mai multă ridicare la nivelul rădăcinilor. Placa sau ondulatorul pot fi, de asemenea, folosite pentru a crea bucle voluminoase sau valuri ample.

Măștile naturale și tratamentele pentru volum

Alte metode excelente de a spori volumul părului implică utilizarea de măști naturale și tratamente pentru volum. Ingrediente precum oul, bananele, mierea pot fi folosite pentru a prepara măști naturale care sunt extrem de hidratante și care ajută la adăugarea de volum părului.

Obiceiuri sănătoase

Ultimul, dar nu cel din urmă, un păr cu volum nu poate fi obținut fără adoptarea unor obiceiuri sănătoase. Dieta joacă un rol crucial în menținerea sănătății părului, așa că încearcă să consumi mai multe proteine, vitamine și minerale esențiale pentru păr. De asemenea, reducerile sau chiar evitarea produselor de styling care îngreunează părul pot face o diferență majoră.

Concluzie

Chiar dacă nu este o sarcină foarte ușoară, cu puțină perseverență și cu cele mai bune metode, obținerea unui păr cu volum poate deveni o realitate. Cu speranța că aceste sfaturi vă vor ajuta, vă dorim mult succes în încerarea de a vă adăuga volum părului!