Unghii-sanatoase

Importanta unghiilor sanatoase

Unghiile sanatoase nu sunt doar o cheie pentru o manichiura atractiva. Dincolo de aspectul estetic, unghiile sanatoase reflecta in mod general starea de sanatate a organismului tau. Unghiile deteriorate pot fi un semn al unei afectiuni de sanatate sau a unei diete neadecvate. De aceea, este vital sa acordam atentie unghiilor noastre si sa le oferim ingrijirea de care au nevoie. Acest articol iti va oferi sfaturi despre cum sa iti mentii unghiile sanatoase si cum sa previi deteriorarea lor.

Cum sa iti mentii unghiile sanatoase

Intretinerea regulata

Prima si cea mai importanta etapa este intretinerea regulata. Taierea, pilirea si curatarea unghiilor cu regularitate ajuta la prevenirea acumularii de bacterii sub unghii.

Hidratarea

Asa cum ne hidratam pielea, trebuie sa ne hidratam si unghiile. Unghiile deshidratate sunt uscate si fragile, predispuse la rupere si exfoliere. Foloseste creme de maini care contin vitamina E si uleiuri naturale pentru a hidrata si intari unghiile.

Evita produsele chimice nocive

Produsele de curatat, vopselele si alte substante chimice pot deteriora unghiile, le pot usca si le pot provoca inflamatie. Evita contactul direct cu aceste substante folosind manusi de protectie.

Alimentatia echilibrata

Aportul adecvat de vitamine si minerale este vital pentru sanatatea unghiilor. In special, vitaminele A, B, C, D, E, fier, zinc, iod, calciu si magneziu.

Evita mestecarea unghiilor

Mestecarea unghiilor nu numai ca le distruge, dar poate provoca si alte probleme, precum infectii, inflamatii si chiar afectarea permanenta a unghiei.

Cum sa previi deteriorarea unghiilor

Folosirea unei baze protectoare

O baza pentru unghii protejeaza unghia de lacul de unghii, prevenind astfel uscarea unghiei si aparitia petelor pe unghii. Baza ajuta de asemenea la adherenta lacului de unghii.

Nu forta scoaterea lacului de unghii

Fortarea indepartarii lacului de unghii poate provoca fisurarea, exfolierea si ruperea unghiei. Foloseste un dizolvant pentru lacul de unghii, de preferinta unul care contine vitamine si uleiuri naturale.

Evita deschiderea capacelor cu unghiile

Desi pare o practica inocenta, deschiderea capacelor cu unghiile poate duce la ruperea si exfolierea unghiei. Intotdeauna foloseste un instrument potrivit pentru a deschide capacele.

Evita lacurile de unghii cu formaldehida

Formaldehida este o substanta chimica care poate cauza uscarea si exfolierea unghiei.Majoritatea producatorilor de lacuri de unghii au inlocuit aceasta substanta cu alternative mai sigure.