Această luna, am testat șamponul eco propus de Yves Rocher, produsul fiind special destinat părului meu sensibil. Am citit numeroase recenzii online, privind șamponul I <3 my Planet de la Yves Rocher, așa că voi împărtăși cu voi câteva din aceste concizii mai jos, împreună cu concluzia sinceră pe care am tras-o despre el după folosire. Înainte de toate, Yves Rocher este o companie franțuzească, ce oferă produse de igienă și îngrijire personală, produse în principal din ingrediente naturale și bio. În prezent, aceasta se specializează în produsele sale hipoalergenice și naturale. Mai mult, abia la începutul lui 2019, Yves Rocher a lansat ca parte a gama sa de produse un nou șampon care se aseamănă cu Phoenix Shampoo de la Oway, ce este un șampon ecofoam ce promite să reducă deseurile și emisiile de carbon prin folosirea unor produse sigure pentru mediul înconjurător. Șamponul I<3 my Planet al lui Yves Rocher este un astfel de șampon și își propune să țină ritmul cu tendințele curente în ceea ce privește performanța șamponului, dar și să fie un produs curat, eco și să aibă o potențială performanță eficientă și eco-friendly.

Ambalajul

Primul lucru care m-a surprins inițial despre șamponul eco de la Yves Rocher a fost ambalajul. Ambalajul s-a dovedit a fi simplu și modern, într-o culoare verde intensă pe care afirma că produsul își dorește să contribuie într-un mod mai ecologic. Fiecare cutie este destul de subțire și are găurile în el pentru a facilita depozitarea și ușurință de utilizare. Fiecare flacon conține 400ml de șampon și, de asemenea, are o pereche de striați, ce sunt drăgălași și se pot extracta cu ușurință. Acest lucru este deosebit de important atunci când te confrunți cu un șampon ce se dovedește mai epuizabil decât alte șampoane populare și activează bine în prezența apei.

Contra veninului

Șamponul eco de la Yves Rocher conține în primul rând efectul contra veninului, ce încearcă să restabilească echilibrul naturale al părului și scalpului. Acesta constă în extract de alte care protejează părul și scalpul prin asigurarea unei hidratări de înaltă calitate, ce menține elasticitatea și strălucirea părului. Acest extract are, de asemenea, proprietăți anti-inflamatorii, ce pot fi utile în tratarea scalpurilor uscate și sensibile. De asemenea, extractul de alte conține și vitamine, cum ar fi vitaminele B și E, ce îmbunătățesc starea scalpului și mențin părul sănătos și strălucitor.

Acțiunea detoxifiantă

Unul dintre principalele avantaje ale șamponului eco de la Yves Rocher pe lângă mine este capabilitatea sa de detoxifiere și revigorare. În compoziția sa se găsesc, în primul rând, ingredientele de curățare care și-au arătat efectul prin curățarea scalpului și a părului, îndepărtând excesul de sebum și murdăria, fără a usca excesiv scalpul sau părul. Mai mult, acesta conține și alte ingrediente care ajută la redarea sănătății și curățeniei scalpului, cum sunt extractul de gălbenele și uleiul de cocos. Extractul de gălbenele conține proprietăți anti-inflamatorii, de curățare și disinfectare, iar uleiul de cocos poate menține hidratarea scalpului și poate asigura hidratarea profundă a firului de păr și a scalpului. Aceste două ingrediente ajută la menținerea sănătății scalpului și a părului, cum ar fi revitalizarea firelor de păr, prevenirea căderii părului și hranirea scalpului.

Mirosul

Șamponul eco de la Yves Rocher are un miros încântător, ca a unei flori. Acest lucru se datorează adaosului de frumoase esențe în compoziția sa, precum extractul de gălbenele, uleiul de cocos și extractul din miere. De asemenea, conține și acea notă de lemn ce pare să se ascundă în compoziție, rezultând într-un miros profund și catifelat care este foarte plăcut și relaxant.

Testare

Am testat șamponul eco de la Yves Rocher pe părul meu sensibil. Produsul a avut un efect imediat, curățând încet părul și scalpul meu de impurități și exces de sebum. De asemenea, mi s-a părut că mirosul său s-a simțit încă mult timp după utilizare, prelungind și mai mult momentul și experiența de curățare.

După ce m-am spălat cu șampon, părul meu arăta și se