Piele tânără, perfect hidratată, fără riduri? Conform cosmeticienilor, există o singură substanță care vă poare oferi acest efect. Acidul hialuronic este substanța favorită în medicina estetică deoarece netezește ridurile umplând spațiile intracelulare, stimulând elasticitatea și împrospătând pielea. În plus, AH reduce vizibilitatea cicatricelor și petelor. Este o substanță perfectă de îngrijire a pielii – conform experiților, astfel încât un ser facial pe bază de acid hialuronic este un produs esențial care oferă efecte uimitoare și spectaculare.

Acidul hialuronic – o polizaharidă care sigilează apa la nivelul dermei și susține fibrele de colagen și elastină. Menține pielea elastică și tânără. În timp, nivelul de acid hialuronic scade, ceea ce declanșează apariți ridurilor și lăsării pielii. Cosmeticienii recomandă includerea AH în rutina zilnică de îngrijire a pielii de îndată ce împlinim 25 de ani.

De ce este recomandată utilizarea unui ser acid pe bază de acid hialuronic?

În prezent, acidul hialuronic este cea mai puternică moleculă de hidratare care umple spațiile intracelulare. Acționează ca un agent natural de liftig facial, prin urmare nu aveți nevoie de infecții pentru a îmbunătăți condiția și ”calitatea” pielii. Utilizarea regulată a unui ser bogat într-o formă corespunzătoare de AH este cheia pentru un aspect plin de tinerețe – piele fermă, elastică și radiantă, cu un nivel optim de hidratare. 

ȘRIAȚI CĂ 1 MOLECULĂ DE AH POATE LEGA 250 DE MOLECULE DE APĂ?! ACEASTA ÎNSEAMNĂ CĂ 1 GRAM DE AH ATRAGE PÂNĂ LA 6 LITRI DE APĂ!

Aplicarea regulată a acidului hialuronic vă oferă:

  • hidratare
  • piele mai netedă
  • ten plin de prospețime
  • piele impecabilă
  • eliminarea ridurilor
  • densitatea ideală a pielii
  • piele rezistentă la deteriorare
  • echilibru hidrolipidic

Masă moleculară redusă, medie sau ridicată? Care este diferența?

Este simplu. Acidul hialuronic are denumiri diferite deoarece are diferite dimensiuni moleculare. Cele mai mici sunt cele mai bune deoarece pot pătrunde la nivelul celor mai profunde straturi ale pielii. În schimb, moleculele mari de AH rămân la suprafața pielii. Masa moleculată redusă este cea mai recomandată de experții în îngrijirea pielii.

Ser facial pe bază de acid hialuronic. Cum să-l alegem pe cel mai bun?

Am ales cele mai bune seruri pe baza opiniilor experților și recenziilor utilizatoarelor. Aflați care sunt cele mai bine evaluate seruri faciale pe bază de AH de către dermatologi, celebrități, bloggeri și… noi! Vă prezentăm 7 produse care vă oferă cele mai bune efecte.

Nanoil Hyaluronic Face Serum – cel mai bun ser bogat în AH

cel mai bun ser facial Nanoil
website-ul produsului: www.nanoil.ro

Cantitate: 50ml/1.69oz

Tip de acid hialuronic: cel mai bun AH cu masă moleculară redusă

Ser facial pentru 20, 30, 40, 50 de ani

Acesta este cel mai bun ser facial cu acid hialuronic. Conține doar câteva ingrediente esențiale, inclusiv o doză ridicată de cel mai bun AH cu masă moleculară mică. Acest ser este alegerea de top a femeilor.

CE SPUN RECENZIILE: absorbție completă; piele necongestionată; acționează în profunzime; perfect înainte de aplicarea cremei și fondului de ten; ideal pentru toate anotimpurile anului; stimulare incredibilă a nivelul de hidratare și aspect îMbunătățiT; preț perfect; recipient durabil; rezultate minunate.

DRUNK ELEPHANT B-Hydra Hyaluronic Acid Serum

Cantitate: 50ml/1.69oz

Tip de acid hialuronic: hialuronat de sodiu

Ser facial pentru 20, 30, 40, 50 de ani

Un ser popular, costisitor, care conține ingrediente cu acțiune perfectă, biocompatibile precum hialuronat de sodiu, provitamina B5, ceramide de ananas și extracte de pepene/măr/linte.

CE SPUN RECENZIILE: formulă ușoară, ser cu capacitate bună de absorbție; repararea epidermei; acizi de fructe cu efect de revitalizare și exfoliere delicată a celulelor moarte pentru expunerea unei noi pieli; efect decent de hidratare de până la 12 ore; riduri și linii fine mai puțin vizibile; reducerea deshidratării și eliminarea aspectului tern; piele mai sănătoasă, tânără și luminoasă.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 Serum

Cantitate: 30ml/1oz

Tip de acid hialuronic: AH cu masă moleculară medie

Ser facial pentru 20, 30, 40 de ani

Acest ser facial popular, lansat the The Ordinary are o formulă ușoară și efect de hidratare. Este conceput pentru a înfrumuseța pielea tânără sau pentru a reduce primele semne de îmbătrânire ale pielii. Serul The Ordinary prezintă o formulă hidratantă, bogată în 2% acid hialuronic și vitamina B5. Acest AH cu masă moleculară medie este mai degrabă un agent de protecție decât unul de înbunătățire în profunzime a pielii. Vitamina B5 cu efect calmant completează formula produsului.

CE SPUN RECENZIILE: ser bun de protejare împotriva deshidatării; potrivit pentru pielea tânără (în special pentru piele deschidratată); protecție împotriva iritațiilor; efect calmant; piele mai fină după doar câteva apliăcri; cele mai bune opinii pentru formula vegană și lipsită de substanțe sintetice.

Sesderma Hidraderm Hyal Serum

Cantitate: 30ml/1oz

Tip de acid hialuronic: AH cu masă moleculară redusă

Ser facial pentru 40, 50, 60 de ani

Serul facial Sesderma conține acid hialuronic cu molecule care sunt transportate la nivelul dermei de mici lipozomi. Chiar dacă formula conține parabeni și alcool, produsul are admiratoare, mai ales femeile de 50 de ani cu ten gras și mixt. Acest ser este o alegere bună pentru tenul extrem de deteriorat și cel afectat de riduri vizibile. 

CE SPUN RECENZIILE: ser cu capacitate bună de absorbție; posibile iritații la nivelul pielii sensibile; este recomadată efectuarea unui test cutanat din cauza substanțelor sintetice din formulă; serul este bine evaluat pentru cea mai bună formă de AH (masă meleculară redusă).

Mizon Hyaluronic Acid 100

Cantitate: 30ml/1oz

Tip de acid hialuronic: AH cu masă moleculară medie

Ser facial pentru 20, 30, 40 de ani

Mizon este p mască din Coreea cunoscută în toată lumea. Serul cu AH este unul dintre produsele oferite. Este perfect de aplicat în timpul zilei, are o formulă ușoară și se absoarbe bine. Formula nu conține doar acid hialuronic (50% conform INCI) sau ingrediente de revitalizare. Produsul conține o mulțime de ingrediente care nu sunt complet naturale, prin urmare este recomandată efectuarea unui test cutanat. Produsul este potrivit pentru tenul gras, mixt și tenul afectat de primele semne de îmbătrânire.

CE SPUN RECENZIILE: formulă durabilă, ușoară, ser facial de calitate medie. Acționează bine aplicat înainte de machiaj deoarece nu lasă un strat lipicios și nu supraîncarcă pielea. Oferă un efect bun de hidratare și îngrijire a pielii. Numeroase utilizatoare susțin că ar cumpăra din noi acest ser dacă ar fi mai ieftin.

Vichy Minéral 89 Face Serum 

Cantitate: 50ml/1.69oz

Tip de acid hialuronic: AH natural (hialuronat de sodiu)

Ser facial pentru 20, 30, 40, 50 de ani

Ser cu formulă ușoară, pe bază de apă cu acid hialuronic. Formula conține până la 89% apă minerală Vichy și 15 minerale. Consolidează pielea și o menține hidratată. Serul a primit recenzii pozitive datorită formulei lipsite de parabeni. De asemenea, nu conține parfum și este delicată la nivelul tenului sensibil.

CE SPUN RECENZIILE: absorbție completă; ser cu formulă ușoară, non-comedogenic; ideal atât pentru pielea tânără, cât și pentru cea matură, inclusiv pielea +50 de ani; potrivit pentru tenul sensibil și recomandat de dermatologi.

Neutrogena Hydroboost Hydrating Serum

Tip de acid hialuronic: AH cu masă moleculară medie

Ser facial pentru 20, 30, 40, 50 de ani

Acest ser facial lasă un strat de protecție la nivelul pielii, prevenind deshidratarea. Acționează la nivelul oricărui tip de piele, de orice vârstă, lasă o senzație ușor lipiciaoasă, dar este plăcut la aplicare. Nu este potrivit pentru pielea sensibilă din cauza alcoolului și sărurilor de aluminiu din formulă.

CE SPUN RECENZIILE: preț atractiv care încurajează majoritatea utilizatoarelor; parfum plăcut (conține parfumuri!); previne deshidratarea datorită AH cu masă moleculară medie; aplicare facilă; piele cu aspect vizibil mai neted și mai sănătos.