Ruperea părului nu este o problema estetică trivială, ci un semn că părul tău nu e suficient de sănătos. Înainte de a încerca să găsești soluții pentru a acoperi aceste goluri, mai bine alege să investești în sănătatea părului tău. Cu produsele naturale cu care te îngrijești, e important să ai în vedere atât hidratarea internă cât și pe cea externă.

Trebuie să înțelegem ce face părul să se rupă?

Belia, poluarea, utilizarea unor produse de îngrijire inadecvate sau prea agresive, dieta săracă în vitamine și minerale sau abuzul de coafuri strânse pot cauza probleme la nivelul părului și pot duce la ruperea acestuia. De asemenea, anumite afecțiuni de sănătate pot avea ca simptom ruperea părului.

Uleiurile esențiale pentru prevenirea ruperii părului

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin este extrem de nutritiv și îți poate ajuta părul să devină mai puternic și mai rezistent. Acest ulei face părul mai strălucitor, îmbunătățește elasticitatea și previne ruperea părului. Se poate amesteca cu alte uleiuri esențiale și se poate aplica pe scalp o dată pe săptămână.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este foarte bun pentru sănătatea părului, datorită vitaminelor și acizilor grași pe care îi conține. Ajută la repararea firului de păr și previne ruperea. De asemenea, ajută la hidratarea scalpului și împiedică deshidratarea, care poate cauza ruperea părului.

Măști de păr pentru a preveni ruperea

Masca cu avocado

Avocado este plin de grăsimi sănătoase care ajută la hidratarea părului și a scalpului. De asemenea, avocado are proprietăți antimicrobiene care ajută la prevenirea infecțiilor. Pentru a face o mască de păr, amestecă un avocado copt cu două linguri de miere și aplică pe păr, acoperind fiecare fir de păr.

Masca cu ou și miere

Oul este o sursă excelentă de proteine, esențiali pentru întărirea părului. Mierea, pe de altă parte, este un umidificator natural, ceea ce înseamnă că atrage și păstrează umiditatea în păr. Pentru a face această mască, amestecă un ou cu două linguri de miere și aplică pe păr.

Masca cu iaurt și ulei de argan

Iaurtul este plin de proteine care ajută la întărirea părului, în timp ce uleiul de argan este bogat în vitamina E, care ajută la protejarea părului împotriva ruperii. Pentru a face această mască, amestecă jumătate de cană de iaurt natural cu două linguri de ulei de argan.

Există un număr mare de tratamente naturale pe care le puteți încerca pentru a preveni ruperea părului. Cu toate acestea, dacă observi că problema persistă, nu ezitați să vă faceți o programare la un dermatolog sau la un specialist în sănătatea părului.