După ce spunem la revedere aerului îngheţat al iernii şi părului acoperit de căciuli, aşteptăm cu nerăbdare venirea primăverii. Din păcate, începuturile au tendinţa de a fi dificile. Ne simţim mereu somnoroase, iritate sau obosite, în plus, căderea părului cauzată de schimbarea sezonului nu este o problemă minoră. O mână de păr pe perie şi în cabina de duş ne poate înspăimânta, dar, din fericire, există întotdeauna metode prin care putem trata această problemă. Atunci când descoperiţi că vă cade prea mult păr, este momentul să vă alarmaţi – părul are nevoie de îngrijire intensă. Cum să procedăm? Lectură plăcută!

Ce este oboseala de primăvară?

Oboseala care apare la începutul primăverii este, de asemenea, cunoscută ca astenie de primăvară. Aceasta este asociată schimbărilor prin care trece organsimul, făcându-ne să ne simţim mai slăbite şi mai obosite. Ne trezim după trecerea iernii, metabolismul se schimbă, organismul are nevoie de mai multe vitamine şi utilizează mai multă energie. De aceea, dacă nu beneficiaţi de vitamine şi substanţe nutritive suficiente (cu alte cuvinte – rămâneţi în „faza de iarnă”), veţi deveni somnoroase şi epuizate – rezervele de vitamine şi energie sunt consumate, prin urmare, nu reuşiţi să faceţi faţă cerinţelor primăverii.

Iarna, ne lipsesc, de cele mai multe ori, vitaminele, lumina soarelui şi activitatea fizică. De aceea, trecem prin experienţa unui şoc neplăcut la venirea primăverii. Cele mai comune schimăpri care apar sunt asociate cu:

  • oboseala corpului (vizibilă şi la exterior: piele facială ternă, ruperea unghiilor, căderea părului);
  • somnolenţă;
  • dureri de cap şi de muşchi frecvente;
  • reflexe încete;
  • probleme de concentrare şi insomnie;
  • iritare şi stres;
  • crampe dureroase (deficienţă de magneziu);
  • senzaţie bruscă de oboseală (deficienţă de fier).

De ce ne cade părul în exces primăvara?

Părul dumneavoastră reacţionează la fiecare schimbare – indiferent dacă este vorba despre un şampon nou, schimbarea mediului sau schimbare hormonală apărută la începutul sezonului. Totul afectează podoaba capilară.

Să nu uităm că, după trecerea iernii, organismul are tendinţa de a fi slăbit şi letargic şi are un metabolism mai încet. Acesta trebuie să fie ceva mai rapid primăvara – dacă vă lipsesc rezervele necesare de substanţe nutritive sau cantităţile acestora nu sunt suficiente, organismul se concentrează, mai întâi, pe susţinerea celor mai importante procese biologice. Acesta este motivul pentru care părul, unghiile şi pielea sunt un pic neglijate şi puse la umbră.

Câte fire de păr ar trebui să cadă pe zi?

Dacă observaţi o cădere excesivă a părului la începutul primăverii, trebuie să ştiţi că în fiecare zi cad aproximativ 100 de fire de păr. Acesta este un proces perfect normal, asociat cu ciclul de viaţă al firului de păr, precum şi cu venirea primăverii (şi schimbările hormonale).

Cum să împiedicăm căderea sezonieră a părului – cele mai bune metode

1. Este timpul să vă odihniţi

V-aţi consumat aproape toată energia. Daţi timp organismului să se regenereze, încercaţi să vă relaxaţi şi odihniţi, mai ales dacă aveţi o viaţă agitată şi trebuie sau să vă place să fiţi active. Încercaţi să găsiţi cel puţin un moment în fiecare zi pentru a vă relaxa. Astfel de momente de relaxare vă furnizează energie suplimentară pentru următoarea zi.

2. Alimentaţia

Organismul dumneavoastră are nevoie de energie nouă după trecerea iernii. Cantitatea adecvată de minerale şi vitamine este esenţială. Evident, administrarea suplimentelor care promit să facă minuni nu este o idee bună. În orice caz, dacă vă hotărâţi să recurgeţi la suplimente alimentare, ar trebui să ştiţi că uleiul de peşte şi algele sunt singurele suplimente care merită administrate. Încercaţi să oferiţi organismului alte vitamine prin alimentaţie.

Îmbogăţiţi-vă alimentaţia cu cocktail-uri de fructe şi legume. Un smoothie vă poate oferi mai multe beneficii decât un supliment plin de boostere artificiale.

3. Hidratare

Fără excepţie – este necesar să consumaţi în jur de 2.5 litri de apă minerală pe zi. Din păcate, este mai uşor de zis decât de făcut, mai ales pentru iubitoarele de cafea. Dacă vă simţiţi pielea strânsă şi părul extrem de uscat – consumaţi mai multă apă. Hidrataţi-vă corpul în fiecare zi pentru a observa un păr mai sănătos, linii faciale netede şi piele radiantă în curând.

4. Tratament de păr cu ulei

Uleiurile naturale sunt pline de acizi graşi valoroşi, vitamine care sunt esenţiale pentru păr, fitosteroli şi flavonoide care au efecte de întinerire şi de combatere a radicalilor liberi. Aplicaţi uleiuri pe lungimea părului şi pe scalp pentru ca bulbii de păr să beneficieze de hrănire şi întărire, iar scalpul să devină sănătos şi lipsit de probleme.

Se recomandă utilizarea uleiurilor nerafinate şi presate la rece. Acestea reparaă deteriorarea părului la nivelul structurii interne, sigilează cuticulele pentru a oferi netezime, protejează împotriva deteriorării şi previn căderea părului. Dacă faceţi un tratament cu ulei cel puţin o dată pe săptămână, veţi transforma aspectul părului. După venirea primăverii, veţi uimi pe toţi cei din jur cu părul dumneavoastră strălucitor, sănătos şi puternic.

5. Plante, produse de clătire & tratamente pentru scalp

Remedii complementare excelente pentru tratamentul cu ulei de păr. Plantele, produsele de clătire şi loţiunile pentru scalp au o calitate imensă – oferă beneficii scalpului şi bulbilor de păr, care sunt esenţiale pentru viaţa şi condiţia părului dumneavoastră. Nu puteţi opri căderea părului fără acestea. Alegeţi-le în funcţie de tipul şi nevoile părului dumneavoastră sau optaţi pentru un balsam universal pe bază de urzică şi coada-calului, masând la nivelul scalpului şi pe toată lungimea părului după fiecare spălare.

Mult noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *