Este clar acum că din ce în ce mai multe persoane cunosc beneficiile retinolului în îngrijirea pielii și, astfel, doresc să folosească acest tip de produse în rutina de înfrumusețare. Această substanță puternică anti-îmbătrânire este recomandată nu doar de către dermatologi, ci și de experții din industria frumuseții. Și nu este deloc surprinzător deoarece retinolul este eficient în sfidarea procesului de îmbătrânire. Când veți termina de citit acest articol, veți ști deja tot ce trebuie să știți despre retinol. Vă vom oferi, de asemenea, câteva instrucțiuni succinte despre cum să aplicați unul dintre cele mai bune produse de întinerire a pielii, și anume, Nanoil Retinol Face Serum.

Ce este mai exact retinolul?

Retinolul nu este nimic altceva decât vitamina A. A fost descoperit în anii ’30 ai secolului 20, dar a fost folosit pe scară largă în cosmetologie din anii ’80. Proprietățile și beneficiile vitaminei A pentru piele sunt demonstrate științific și chiar și dermatologii prescriu produsele pe bază de retinol pentru diferite probleme de piele.

Vitamina A folosită în Nanoil Retinol Face Serum este multifuncțională și acțiunea sa include:

 • reducerea petelor pigmentare
 • îmbunătățirea texturii pielii
 • eliminarea ridurilor
 • tratarea acneei
 • îmbunătățirea supleții
 • efect moderat de exfoliere și reînnoire a pielii

Când este cel mai indicat să optăm pentru serul facial cu retinol de la Nanoil?

Introducerea serului cu retinol în rutina de îngrijire a pielii este recomandată tuturor persoanelor de peste 25 de ani. În mod natural, la acea vârstă nu ne gândim foarte mult la riduri, ceea ce este păcat deoarece atunci pielea începe treptat să-și piardă din suplețe. Nivelul de colagen și elastică scad ușor, ducând la apariția liniilor fine și a aspectului tern. Deoarece este mai ușor să prevenim decât să tratăm, este mai indicat să începem folosirea retinolului înainte de apariția primelor semne de îmbătrânire la nivelul feței.

Ser facial cu retinol: Se aplică dimineața sau seara?

Produsele de îngrijire a pielii pe bază de retinol trebuie aplicate seara deoarece pielea își desfășoară procesele de auto-reînnoire în timpul nopții, astfel încât, toate substanțele nutritive aplicate înainte de culcare acționează mai bine și pătrund mai adânc în piele. De asemenea, merită să reținem că aplicarea produselor de îngrijire a pielii pe bază de retinol dimineața poate crește riscul de sensibilizare a pielii la soare, ceea ce nu este de dorit. Totuși, tratamentul cu retinol este întotdeauna asociat cu aplicarea zilnică a produselor de protecție solară, prin urmare, asigurați-vă că vă protejați pielea cu un produs care conține SPF înainte de a ieși din casă.

Cum se aplică Nanoil Retinol Face Serum

Mai întâi, îndepărtați machiajul, curățați pielea și aplicați un tonic facial. Apoi, puteți aplica produsul Nanoil. Aplicați două sau trei picături de ser pe față și folosiți vârfurile degetelor pentru a-l distribui uniform. Este foarte important să urmați tratamentul cu un produs hidratant sau o cremă de noapte după ce serul este complet absorbit în piele (sau chiar după 20-30 de minute). Și, nu în ultimul rând, în timpul efectuării tratamentului cu retinol, nu uitați să aplicați un produs SPF dimineața. Puteți opta pentru o cremă cu SPF +30.

cel mai bun ser facial cu retinol Nanoil

Cât de frecvent se aplică serul facial cu retinol Nanoil

Dacă nu ați folosit niciodată un produs pe bază de retinol, aplicați-l la nivelul tenului și aștepați 7 zile până la următoarea aplicare. Este vital să oferiți pielii ceva timp pentru a se obișnui cu acțiunea retinolului. După o săptămână, puteți crește frecvența, aplicând de 2 ori pe săptămână. Dacă nu observați nicio reacție adversă, puteți continua să aplicați serul facial cu retinol de 3 ori pe săptămână. Dermatologii recomandă alicarea produselor de îngrijire a pielii pe bază de retinol nu mai mult de 3 ori pe săptămâni, la intervale de 2 zile.

Când este aplicarea serului cu retinol o idee proastă?

Chiar dacă formele moderate de retinol sunt sigure, riscul de iritare a pielii încă este prezent. Astfel, cel mai bine este să renunțați la aplicarea produselor de îngrijire a pielii pe bază de retinol când:

 • sunteți însărcinată
 • alăptați
 • aveți pielea iritată
 • pielea este expusă la tratamente BHA/AHA
 • planificați să petreceți câteva zile undeva la soare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *