Pistruii – pentru unii o mândrie, pentru alți doar niște semne inestetice de care vor cu orice preț să scape. Dacă faci parte din a doua grupă, aici aveți câteva sfaturi folositoare despre cum să ‘le decolorați’.

În primul rând, trebuie să știm ce sunt pistruii pentru a lupta cu acestea eficient.

Pistruii în unele cazuri sunt moșteniți ereditar. Dacă părinții au o piele deschisă și un păr închis, copilul este predispus să aibă puncte maro. Restul populației cu pistrui pot da vina pe soare. Soarele reacționează cu melanină pe pielea lor creând punctele închise. Pot fi ascunse prin folosirea fondului de ten sau a unei creme BB, dar majoritatea persoanelor cu pistrui ar dori să minimalizeze permanent aspectul lor.

Fregner

Cea mai eficientă metodă în ascunderea punctelor închise este sucul de lămâie. Așa cum sucul de lămâie funcționează pe mere pentru a le preveni închiderea la culoare, așa reacționează și inhibă melanina în formarea pe pielea ta. Înainte de a aplica machiajul, ia un mugur de bumbac, udă-l în suc de lămâie și aplică-l pe toată fața ta și lasă-l așa pentru 10 minute. Apoi clătește-l cu apă călduță și aplică un hidratand cu SPF ridicat. Dacă o faci zilnic, vei vedea că pistruii tăi vor dispărea.

O altă plantă de pământ ce-ți pot face petele să arate mai mici este castravetele. La fel ca lămâia, are proprietăți puternice de albire. El ‘decolorează’ ușor orice decolorare a pielii. Această legume funcționează minunat prin hidratare și hrănire. Poți tăia un castravete sau poți să-l pui pe față sau poți să-l distrugi într-un castron și aplică masca pe piele.

Ultimul remediu natural este pătrunjelul. Taie un mănunchi de frunze de pătrunjel proaspăt și adaugă-l în apa care fierbe. Închideți ochiul de la aragaz și lăsați amestecul să se răcească. Curăță-ți zilnic fața cu acest suc de Pătrunjel. Are un efect puternic de albire și te poate scăpa de acnee.

Dacă niciuna din aceste sfaturi nu par să ajute, nu te îngrijora fiindcă pistruii tind să se ascundă când oamenii îmbătrânesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *