Părul poate avea o structură diferită: acesta poate fi drept, ondulat sau creţ. Se întâmplă, de obicei, ca cele cărora natura le-a oferit păr drept să viseze la păr ondulat sau creţ, iar cele cu păr natural creţ să-şi dorească păr ondulat sau drept. Din fericire, părul poate fi atât îndreptat, cât şi ondulat. Multe persoane evită folosirea plăcilor de îndreptat părul, ondulatoarelor şi chiar aparatelor de uscat părul de teamă că aceste dispoitive vor înrăutăţi condiţia părului. Este, parţial, adevărat: chiar şi cele mai moderne dispozitive de stilizare a părului au un impact negativ asupra condiţiei părului. Deci, cum ne putem îndrepta părul fără a utiliza o placă de îndreptat părul?
Ce tip de păr poate fi îndreptat?
Nu orice tip de păr poate fi îndreptat. Cu cât părul este mai gros, mai des şi mai buclat, cu atât este mai dificil de îndreptat şi de obţinut efecte de lungă durată. Dacă părul este subţire, fin sau ondulat, îndreptarea nu va constitui o problemă majoră, dar va lua cu siguranţă ceva timp. În plus, în cazul acestui tip de păr, efectul de îndreptare va dura mai mult timp.
La îndreptarea părului, lungimea este, de asemenea, importantă. Cu cât părul este mai lung, cu atât are o greutate mai mare şi este mai dificil de ridicat şi ondulat. În cazul părului lung, toate metodele de îndreptare vor fi mai facile şi rezultatele vor dura mai mult timp, mai ales dacă vârfurile părului nu sunt deteriorate.
Ce produse facilitează îndreptarea părului?
Măştile de păr dense şi balsamurile care se alipesc şi fac părul ondulat vor face părul mai susceptibil la îndreptare. Clătiţi părul bine pentru a nu rămăne uleios.
Cum să ne îndreptăm părul fără a folosi o placă de îndreptare a părului?
Deşi drogheriile oferă o gamă largă de produse de îndreptare a părului, suntem din ce în ce mai dispuse să alegem metode de modă veche, efectuate acasă. Probabil că nu multe persoane ştiu exact ce substanţe şi ce combinaţii de substanţe le provoacă alergii. Metodele preparate acasă sunt simple şi dacă nu ni se potrivesc, le putem evita (evident, o persoană alergică la miere nu va aplica o mască pe bază de miere).
Şampoane şi balsamuri pentru îndreptarea părului
În ciuda beneficiile metodelor de îndreptare a părului acasă, multe persoane optează pentru produse gata preparate, achiziţionate din drogherii. În magazine, putem găsi linii întregi de produse care ne vor ajuta la îndreptarea părului. Din păcate, aceste tipuri de produse cosmetice nu oferă efecte de lungă durată, mai ales în cazul buclelor. De aceea, este recomandat să folosim alte metode, de exemplu, un mod corespunzător de uscare a părului.
Cum să ne îndreptam părul prin uscare?
Îndreptarea părului cu ajutorul unui uscător de păr este o metodă foarte veche. Această metodă a fost folosită încă de la inventarea uscătoarelor de păr, atunci când plăcile de îndreptare încă nu apăruseră. De aceea, un uscător care are diferite temperaturi ale aerului şi funcţie de ionizare va funcţiona cel mai bine. Datorită funcţiei de ionizare, părul devine strălucitor. Înainte de a utiliza uscătorul, părul umed trebuie periat drept şi apoi uscat cu aer rece de la rădăcini până la vârfuri. Uscătorul trebuie plansat deasupra capului, iar fluxul de aer îndretpat direct în jos.
Îndreptarea părului cu agrafe
Dacă suntem permanent în întârziere, ne putem îndrepta părului în timpul nopţii. În acest scop, legaţi părul umed într-o coadă strânsă la spatele capului şi aşteptaţi până când şuviţele de păr devin umede. Apoi, securizaţi şuviţele de păr îndreptate cu agrafe ca o bentiţă. Dimineaţa, părul nu va fi perfect drept, dar vă va lua mai puţin timp pentru a-l stiliza.
Îndreptarea părului cu cheratină
Deşi acest tratament este efectuat cu ajutorul unei plăci de îndreptare a părului, acesta nu afectează condiţia părului. Aceasta deoarece produsele cu cheratină aplicate reconstruiesc părul şi previn deteriorarea în timpul procedurii de îndreptare. Îndreptarea cu cheratină a părului poate fi efectuată acasă sau la salon de un stilist profesionist. Efectul poate dura până la 3 luni.
Îndreptarea părului cu salvie
Această plantă poate închide culoarea părului şi este recomandată femeilor cu păr închis la culoare pentru îndreptarea părului. Pentru a vă pregăti pentru procedură, turnaţi apă fierbinte peste două pliculeţe de salvie şi lăsaţi-le acoperite timp de 10 minute. După îndepărtarea pliculeţelor şi răcirea infuziei, turnaţi la nivelul părului şi uscaţi ca de obicei. Clătirea părului cu salvie usucă părul, prin urmare, nu este indicat să aplicaţi această metodă în fiecare zi.
Îndreptarea părului cu amidon de cartofi
Amidonul îngreunează părul la fel de mult precum siliconul, prin urmare, vă puteţi îmbogăţi măştile şi balsamurile, care vor necesita clătire. Astfel, părul va deveni mai greu, mai uşor de îndreptat şi va rămâne drept mai mult timp.
Îndreptarea părului cu ulei de parafină
Uleiul de parafină trebuie masat la nivelul părului sau în combinaţie cu uleiuri grele. Lăsaţi uleiul în păr timp între 1-2 ore. După această perioadă, spălaţi bine părul. Uleiul de parafină acţionează precum amidonul şi uleiurile cu formulă densă şi, în consecinţă, îndreaptă părul.
Lasă un răspuns