Ce este mai important: unghiile frumoase sau sănătoase? Se exclud reciproc? Unghiile frumoase nu trebuie să fie lungi sau vopsite în diferite culori. În prezent, tendinţele la modă facilitează îngrijirea unghiilor în loc de decorarea acestora. Unghiile sauté sunt mai puţin lucioase, dar au o strălucire naturală şi sănătoasă. Din păcate, nu este suficient să încetăm vopsirea unghiilor pentru a le obţine. Îngrijirea naturală necesită mai multe tratamente decât aplicarea a două straturi de ojă de unghii, însă, efectuată cu regularitate, va oferi rezultate surprinzătoare după doar o săptămână. Cum să obţinem unghii frumoase şi sănătoase? Cum să ne facem manichiura adecvat şi ce este manichiura japoneză? Înmuierea nutritivă a unghiilor este eficientă? Dacă da, cum se prepară?

Cum să vă îngrijiţi unghiile?

Fiecare ojă de unghii, fie că este hibrid, gel sau acrilic, usucă suprafaţa unghiei şi blochează accesul aerului. Drept rezultat, unghiile devin fragile şi încep să se crape. Dacă le vopsiţi cu regularitate fără a le oferi timp să se regenereze, condiţia acestora se va deteriora. Din acest motiv, primul pas pentru a obţine unghii sănătoase este de a lua pauze periodice între şedinţele de vopsire (cel puţin 2-3 săptămâni).

De cele mai multe ori, ne slăbim unghiile, de exemplu, atunci când le expunem la contactul frecvent cu detergenţi fără a purta mănuşi de protecţie. Înainte de a efectua orice treabă casnică, fie că este vorba de spălarea vaselor sau de ştergerea prafului, trebuie să ne protejăm mâinile şi unghiile.

Nu uitaţi să aveţi o dietă sănătoasă. În meniu, cel puţin în perioada de regenerare a unghiilor, includeţi produse bogate în zinc, cupru şi silicon, adică, nuci, dovleac şi seminţe de floarea soarelui.

Unghii frumoase – pas cu pas

Ce ar trebui să faceţi pentru a avea unghii frumoase? Prima etapă este manichiura, apoi o înmuiere nutritivă a unghiilor, care va hidrata pielea şi va întări suprafaţa unghiei.

Manichiura

  1. Îndepărtaţi stratul vechi de ojă şi utilizaţi o soluţie de îndepărtare a ojei fără acetonă. Apoi, spălaţi mâinile cu un săpun cu acţiune moderată.
  2. Utilizaţi o pilă din hârtie sau sticlă pentru a conferi formă unghiilor. Piliţi unghiile doar într-o singură direcţie.
  3. Aplicaţi o soluţie de înmuiere a cuticulelor sau înmuiaţi mâinile în apă cu ulei de măsline timp de câteva minute.
  4. Uscaţi mâinile şi împingeţi delicat cuticulele înapoi cu beţişorul portocaliu.
  5. Eliminaţi excesul de piele cu ajutorul unei forfecuţe de unghii. Atenţie să nu tăiaţi prea adânc deoarece puteţi deteriora suprafaţa unghiei.

Înmuierea nutritivă a unghiilor

  1. Încălziţi o jumătate de pahar de ulei de măsline.
  2. Adăugaţi vitaminele A + E sub formă de capsule, care pot fi achiziţionate din orice farmacie.
  3. Menţineţi unghiile în uleiul de măsline cald timp de minimum 10 minute.
  4. Ştergeţi mâinile cu un prosop de hârtie. Este indicat să nu vă spălaţi mâinile, ci să masaţi uleiul în piele.

Cum obţineţi unghii frumoase?

Fiecare tratament trebuie efectuat cu regularitate dacă dorim că menţinem rezultatele cât mai mult posibil. Din acest motiv, manichiura şi înmuierea nutritivă a unghiilor trebuie efectuate sistematic, de preferat o dată pe săptămână. În plus, se recomandă hidratarea suprafeţei unghiei cu uleiuri şi seruri. Masaţi produsele la nivelul pielii şi unghiilor, în special, pe suprafaţa unghiei.

Puteţi utiliza:

  • ulei de ricin, care previne unghiile crăpate şi fragile Acesta ar trebui folosit de două ori pe zi – dimineaţa şi seara;
  • ulei de argan cu proprietăţi anti-îmbătrânire şi de hidratare intensă. Puteţi adăuga câteva picături de suc de lămâie şi aplica pe suprafaţa unghiei şi mâinilor;
  • seruri hrănitoare cu multi-vitamine – disponibile în farmacii. Acestea conţin un complex de vitamine şi de ingrediente de întărire, precum ceramide, cheratină, calciu sau acizi graşi. Utilizarea regulată previne unghiile crăpate şi fragile. Alegeţi produsele care dispun de aplicator pentru a putea masa serul la nivelul unghiilor şi pielii;
  • seruri sub formă de ojă transparentă – conţin multe ingrediente valoroase, dar pot fi eliminate doar cu o soluţie de îndepărtare a ojei. Utilizaţi aceste produse doar după 2-3 săptămâni de la începerea procesului de regenerare. Acestea pot fi aplicate în fiecare zi, timp de 3 zile consecutive şi şterse cu o soluţie de îndepărtare a ojei fără acetonă. Apoi, după o pauză de două zile, repetaţi aplicarea.

Pe de altă parte, ar trebui să evitaţi serurile care conţin formaldehide. Deşi pot întări, acestea pot usca şi păta unghiile. De asemenea, formaldehidele înrăutăţesc condiţia cuticulelor.

Manichiura japoneză

Manichiura japoneză hrăneşte unghiile uscate şi casante. Tratamentul implică masarea unei paste speciale, hidratante la nivelul suprafeţei unghiilor. Pasta conţine vitaminele A, E şi H, provitamina B5, cheratină, polen de albine şi silica de la Marea Japoniei. Acest tratament face unghiile frumoase şi lucioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *