Ştiaţi că o vizită la salonul de coafură nu înseamnă întotdeauna tunderea, vopsirea sau stilizarea părului? În prezent, femeile se lasă în grija profesioniştilor pentru a beneficia de tratamente adecvate şi eficiente de regenerare şi întărire a părului. Aflaţi care sunt cele mai populare şi eficiente tratamente de păr din saloanele de coafură.

Deseori, tratamentele efectuate acasă nu aduc rezultatele dorite. Balsamurile, măştile şi uleiurile fac minuni cu condiţia ca acestea să fie aplicate cu regularitate şi, prin urmare, este necesar să aveţi răbdare, efectele apărând în timp. Cu cât părul este mai deteriorat şi mai slăbit, cu atât va trebui să aşteptaţi mai mult pentru a observa orice îmbunătăţire. Haideţi să revizium câteva tratamente profesionale de păr, poate că unele dintre acestea se vor dovedi a fi o soluţie senzaţională pentru problemele de păr cu care vă confruntaţi.

TOP 8 TRATAMENTE PROFESIONALE DE PĂR

1. Scrub de curăţare tricologică pentru scalp

Din când în când, este recomandat să vă curăţaţi bine scalpul pentru a preveni apariţia mătreţii şi pentru a proteja părul împotriva subţierii. Nu multe persoane ştiu că spălarea obişnuită a părului nu este suficientă. Reziduurile cosmetice sau cele de ulei, precum şi celulele moarte ale pielii, combinate cu sebumul, creează un strat impermeabil care poate fi eliminat doar prin folosirea unui scrub de curăţare tricologică. Această procedură poate fi efectuată acasă prin combinarea unui ulei natural cu ingrediente exfoliante (de exemplu, zahăr, sare, seminţe de zmeură). În orice caz, tratamentul în cadrul unui salon este mai rapid şi oferă rezultate mult mai bune fiind efectuat cu ajutorul ultrasunetelor.

2. Tratament de îndreptare a părului cu cheratină

Doar puţine persoane cunosc faptul că îndreptarea părului cu cheratină este un tratament care vizează, în primul rând, regenerarea părului. De fapt, părul mătăsos şi drept este, mai degrabă, un efect secundar. Este rezultatul repărării deteriorării părului prin furnizarea cantităţii necesare de cheratină – o proteină care reprezintă materialul structural esenţial din compoziţia părului. Dacă vorbim despre cele mai populare tratamente de păr profesionale, merită să menţionăm că îndreptarea părului cu cheratină este una dintre cele mai fecvent efectuate proceduri în cadrul saloanelor de coafură.

3. Mezoterapie pentru scalp

Acesta este, de asemenea, un tratament de păr recomandat frecvent de stilişti. Există multe opinii despre această procedură. Mezoterapia poate fi efectuată fără folosirea acelor (preparatul este introdus în piele cu ajutorul câmpului electric), un microac (se utilizează un micro-injector special) sau un ac (folosit pentru injectarea substanţelor nutritive). În orice caz, acesta este un tratament de păr profesional, care poate ajuta la combaterea calviţiei şi accelera creşterea părului. Efectele includ redarea echilibrului biologic al scalpului.

4. Mezoterapie cu oxigen

Această procedură este cunoscută, de asemenea, ca terapie de infuzie cu oxigen. Ce are acest tratament în comun cu mezoterapia scalpului menţionată mai sus? Faptul că o substanţă nutritivă specială este transferată la nivelul foliculilor de păr cu un agent extern. În acest caz, este vorba despre un flux de oxigen concentrat. Datorită utilizătii oxigenului, scapul beneficiază dublu – nu doar de nutriţie, ci şi de oxigenare. Acesta este un mod minunat de stimulare a creşterii părului, precum şi de eliminare a multor probleme care pot apărea la nivelul scalpului, de exemplu, seboreea, mătreaţa, cheratinizarea.

5. Placă UntraSonic cu infraroşu de tratament pentru păr

Într-un salon de coafură bun, este posibilă, de asemenea, regenerarea părului cu lumină infraroşie şi untrasunete. Acestea sunt emise de un dispozitiv similar plăcii de îndreptare a părului. Placa standard de îndreptare a părului utilizează temperaturi ridicate, prin urmare, un tratament profesional de păr care utilizează ultrasunete reci şi lumină infraroşie reprezintă o soluţie mult mai sigură. Când este recomandată utilizarea acestei proceduri? În cazul părului slăbit care are nevoie de consolidare. Dispozitivul accelerează absorbţia substanţelor de îngrijire selectate de stilist, acţionând mult mai intens.

6. Darsonvalization

În îngrijirea părului, beneficiaţi de lumină cu infraroşu, ultrasunete sau căldură, prin urmare, nimic nu vă opreşte să folosiţi şi electrostimularea. Tratamentul de păr profesional care utilizează curenţi speciali se numeşte darsonvalization. Deşi tratamentul de păr efectuat prin utilizarea electricităţii poate constitui un motiv de îngrijorare, acesta este recomandat dacă dorim să ne curăţăm scalpul, să eliminăm fungii şi bacteriile care provoacă mătreaţă şi să tratăm inflamaţiile de la nivelul scalpului. Procedura de darsonvalization este sigură, lipsită de durere şi non-invazivă.

7. Terapie cu lumină LED

Lumina LED oferă, de asemenea, o serie de beneficii importante în îngrijirea părului. Această terapie este o inovaţie în rândul tratamentelor de păr profesionale, pentru care optează din ce în ce mai multe femei. Terapia cu lumină LED are numeroase avantaje – nu provoacă durere, este non-invazivă, uşor de aplicat şi foarte relaxantă. Poate fi utilizată ca un tratament separat pentru păr, care stimulează circulaţia sanguină la nivelul scalpului, revigorând şi întărind părul. Însă, terapia cu lumină LED poate fi folosită şi pentru a îmbunătăţi performanţa altor tratamente de păr.

8. Botox capilar

La prezentarea TOPULUI 8 a tratamentelor profesionale de păr, nu putem uita despre botoxul capilar. Este necesar să calmăm toate acele persoane care asociază botoxul doar cu toxina botulinică injectată în piele pentru a elimina ridurile. Botoxul pentru păr este o procedură de îngrijire non-invazivă, în care suplimente nutriţionale maxim concentrate sunt furnizate la nivelul părului – un ser pe bază de vitamine naturale, minerale şi substanţe nutritive. Acesta este doar un booster de regenerare pentru păr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *