Pudra de păr poate oferi volum părului, fără a-l deteriora. Spre deosebire de spray-uri, spumă sau alte produse de stilizare a părului, pudra nu face părul rigid, aspru sau calcaros. Pudra de păr este uşor de utilizat – necesită doar aplicarea la nivelul rădăcinilor. Drept rezultat, coafura devine voluminoasă şi plină de prospeţime. Pudra de păr poate avea proprietăţi adiţionale, conferind părului strălucire. Dimensiunea sa mică vă permite să o purtaţi fără probleme în poşetă. Cum se utilizează pudra de păr şi pentru cine este recomandată? Cum acţionează pudra de păr şi cum se alege o pudră de păr potrivită?

Cum se utilizează pudra de păr?

Pentru a aplica pudra de păr, agitaţi bine recipientul, aplicaţi o cantitate mică de pudră în palme şi treceţi-le prin păr, aplicând la rădăcini. Dacă folosiţi o cantitate prea mare de pudră, părul va fi dificil de stilizat, devenind rigid. Pe de altă parte, dacă aveţi părul subţire şi fin, puteţi aplica o cantitate mai mare de pudră la nivelul vârfurilor pentru a le oferi un efect optic mai voluminos. Nu periaţi părul până la spălare.

Pudra de păr – pentru cine este recomandată?

Pudra de păr poate fi folosită de persoanele care doresc un efect de ridicare a părului la bază, adăugând astfel un plus de volum. Această soluţie este apreciată de persoanele care doresc o stilizare rapidă, din cauza lipsei de timp. Este, de asemenea, o soluţie eficientă şi pentru adeptele artei coafurii în ciuda lipsei de experienţă. Acest produs cosmetic răspunde nevoilor celor care doresc să-şi împrospăteze coafura după o zi lungă. Un avantaj adiţional al pudrei de păr este dimensiunea mică, având, astfel, un caracter portabil.

Cum acţionează pudra de păr?

Pudra de păr conţine microfibre sau microparticule, care au rolul de a se lipi de păr la rădăcini, ridicându-l astfel la nivelul scalpului. Drept rezultat, părul pare mai gros şi mai des, astfel încât, pudra este recomandată persoanelor cu păr subţire, delicat şi fin. Din păcate, pudra de păr are şi efecte secundare, i.e. astupă porii scalpului, făcând dificilă eliminarea produsului şi perierea părului. Prin urmare, după aplicarea pudrei de păr, spălaţi bine părul şi scalpul cu un şampon de curăţare. În acelaşi timp, există pudră de păr pentru persoanele cu început de calviţie la linia părului, păr subţire şi scalp cu zone lipsite de păr. În acest caz, alegeţi formula cea mai apropiată culorii naturale a părului.

Pudra de păr oferă:

  • Volum părului
    adaugă volum părului slăbit, plat, lipsit de rezistenţă. Aceasta vă permite să obţineţi volumul dorit pentru coafura dumneavoastră fără necesitatea de a folosi un uscător de păr sau de a tapa părul. Astfel, părul dumneavoastră va evita contacul cu temperatura ridicată, care deteriorează părul.
  • Structură şi formă părului
    Pudra de păr vă permie să obţineţi orice formă. O coadă de cal deasă, breton sau bob ridicat – acestea sunt doar câteva din numeroasele coafuri posibile.
  • Rezistenţă coafurii
    Deşi pudra de păr nu face părul rigid, fixează coafura pentru mult timp.
  • Flexibilitate părului
    Pudra de păr măreşte susceptibilitatea părului pentru stilizare. În plus, puteţi decide ce părţi ale părului să fixaţi, şi ce părţi să lăsaţi libere şi pregătite pentru stilizare.
  • Prospeţime părului
    Datorită faptului că pudra de păr este sub formă de pulbere, scalpul pare uscat, ceea ce v-a camufla aspectul uleios. Drept rezultat, coafura dumneavoastră va arăta plină de prospeţime pentru mai mult timp.
  • Aspect mat
    Pudra de păr este potriviră pentru coafurile de zi, oricând aveţi nevoie de o coafură perfectă timp de câteva ore.

Cum se alege o pudră de păr?

Un criteriu important la alegerea unei pudre de păr este compoziţia sa. Aceasta vă va spune cum va acţiona un anumit produs cosmetic la nivelul părului, dar doar după ce o veţi încerca, vă va oferi o imagine completă. Şi astfel, dacă pudra de păr aleasă vă alipeşte părului, acesta devenind neplăcut la atingere, tern sau aspru, lipsit de strălucire, cu tendinţă de rupere sau dificil de stilizat, iar pudra este greu de eliminat din păr, produsul ales nu este cel potrivit.

Prin urmare, la alegerea unei pudre de păr, este recomandat să o potriviţi tipului dumneavoastră de păr. Dacă acesta este tendinţă de îngrăşare, utilizaţi pudrele standard. În cazul în care aveţi scapul uscat, alegeţi o pudră care conţine emolienţi. Cel mai bun exemplu al acestui tip de produs este pudra de bebeluş care conţine ulei de măsline. Un criteriu important este, de asemenea, culoarea pudrei, care ar trebui să se potrivească culorii părului.

Nu uitaţi că utilizarea pudrei este o soluţie ad hoc, utilă doar în situaţii de criză. Nu există înlocuitor pentru spălarea regulată a părului şi utilizarea balsamului, care nu numai că nu încarcă părul, dar şi oferă anumite caracteristici. În plus, alimentaţia adecvată, mai exact, consumul de alimente bogate în vitamina A şi E, este la fel de importantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *