Există un remediu pentru părul deteriorar, supraprocesat? Auzim o mulțime de idei, însă doar câteva se pare că funcționează. Măștile de păr cu cheratină sunt în fruntea listei. Care este secretul? Cum acționează? De ce este indicat să le folosim? Pe care să o alegem? Aflați toate răspunsurile în clasamentul nostru.

Părul este amenințat de numeroși factori nocivi în fiecare zi: căldura arzătoare, instrumentele termice de stilizare, toxinele din aer, poluarea. Nu este de mirare că, în prezent, multe persoane se confruntă cu aceeași problemă. Deteriorarea părului.

Cum arată părul deteriorat?

Simplu spus, părul deteriorat este într-o condiție nefavorabilă. În loc de a fi rezistent și a avea un aspect superb, se rupe ușor și are un aspect inestetic. Deshidratarea este cea mai mare problemă, părul căpătând un aspect ca de paie, aspru și subțire. Deteriorarea, de asemenea, se manifestă prin vârfuri despicate, subțiere, fire rebele afectate de efectul static și de electrizare.

Cauzele părului deteriorat

De ce devine părul fragil și uscat? Aflați cele mai frecvente cauze ale slăbirii părului:

  • stilizare termică frecventă
  • setarea celei mai ridicate temperaturi în timpul folosirii uscătorului de păr
  • vopsire prea frecventă/incorectă
  • tragerea părului în timpul descurcării
  • lipsa de utilizare a produselor potrivite de îngrijire și de protecție

Desigur, îngrijirea părului este, de asemenea, afectată de deficiența de vitamine, precum vitamina A, și minerale, dar și de stresul cronic, alimentația și stilul de viață nesănătos și unele afecțiuni de piele.

Cum să consolidăm părul deteriorat?

Îngrijirea potrivită de zi cu zi este remediul oricărei probleme de păr. Un aspect esențial este alegerea produselor potrivite, în funcție de nevoile părului, evidente în cazul părului deteriorat: părul are nevoie și strigă după cheratină!

Cheratina este o proteină din structura părului uman. Deficiența acestei proteine se manifestă prin ruperea, slăbirea și despicarea părului. Astfel, avem nevoie de un surplus de cheratină pentru a repara complet părul. Aplicarea unui produs bogat în cheratină este cea mai ușoară metodă, însă trebuie subliniat că forma hidrolizată de cheratină dintr-o mască de păr pătrunde în profunzimea părului și oferă cel mai bun efect. Aceasta este adevărata cură pentru părul deteriorat!

Clasamentul celor mai bune măști de păr cu cheratină

Toate măștile cu cheratină acționează la fel? Nu, în niciun caz! Cum știm dacă o mască este bună? Desigur, din recenzii! Puteți analiza lista de ingrediente și testa diferite produse, însă cel mai indicat este să optați pentru formule testate și de încredere. Vă vom prezenta cele mai bune măști de păr cu cheratină care revitalizează și repară rapid părul deteriorat și o fac mai bine decât multe tratamente de salon.

Nanoil Keratin Hair Mask

Nanoil Keratin Hair Mask

Masca Nanoil pe bază de cheratină este, cu siguranță, în top. Tratamentul cu formulă ușoară conține ingrediente simple și se poate lăuda cu o eficiență ridicată. Efectul de păr mai neted și mai ușor de periat poate fi obținut chiar după prima aplicare. Masca previne electrizarea părului și despicarea vârfurilor. Toate acestea sunt posibile datorită celor două ingrediente principale – cheratina hidrolizată și pantenolul – și siliconilor ușor de îndepărtat din păr, care protejează și au un efect de înfrumusețare. Trebuie doar să aplicați Masca Nanoil la nivelul părului spălat și să clătiți după 15 minute pentru a observa diferența. Săptămână de săptămână, părul va deveni mai rezistent, mai des și mai revigorat. Este singura mască de păr cu cheratină care acționează atât de rapid și de eficient. Mii de femei din toată lumea o adoră. Stiliștii de păr profesioniști recomandă toate produsele de păr din gama Nanoil Keratin: șamponul, balsamul bifazic și masca.

website-ul produsului: www.nanoil.ro

Global Keratin Deep Conditioner

Global Keratin Deep Conditioner este un alt produs care ne-a atras atenția. Este conceput pentru a hrăni și netezi părul și poate fi folosit pentru tratamentul cu aburi. Din păcate, prețul său o face inaccesibilă pentru multe persoane. Formula acestei măști are la bază complexul Juvenix: un amestec de vitamine și peptide care facilitează revitalizarea, hrănirea și hidratarea părului. Cheratina este un ingredient adițional care permite repararea părului, iar formula conține și unele extracte de plante. Spre deosebire de masca Nanoil, acest produs nu are o formulă simplă, prin urmare, poate irita scalpul sensibil și afecta negativ părul fragil. Aplicarea este foarte simplă: aplicați masca pe părul umed, aplicați o cască de duș, încălziți capul cu un uscător de păr timp de 20-25 de minute, apoi clătiți bine.

Kérastase Résistance Masque Force Architecte

Clasamentul măștilor cu cheratină de top trebuie să includă un produs Kerastase, una dintre cele mai populare mărci din saloanele de coafură. Produsul Kérastase Résistance Masque Force Architecte vizează întărirea părului deteriorat și despicat și costă o mulțime de bani. Cu toate acestea, numeroase cliente susțin că este cea mai bună mască de păr. Conține pro-cheratină, ceramide și o substanță misterioasă, denumită Resurrection Sap: toate aceste ingrediente întăresc și repară părul deteriorat. Astfel, părul arată mult mai bine și este mai ușor de descurcat după câteva aplicări. Aplicarea facilă este un alt beneficiu deoarece ne permite să revitalizăm părul din confortul casei (dacă nu ne este teamă de gaura în buget…). Aplicați pe părul spălat, lăsați să acționeze 5-10 minute și clătiți temeinic.

Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask

Dacă tot vorbim despre alegerile de top al deținătorilor de saloane de coafură, este timpul să vă prezentăm Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask. Cheratina lichidă este principalul ingredient din această formulă de reparare a părului, care lasă părul moale și rezistent, redând aspectul frumos și protejând părul împotriva factorilor nocivi de deteriorare. Masca oferă numeroase beneficii deoarece formula combină cheratina cu uleiurile naturale. Uleiurile protejează părul și intensifică strălucirea. Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask este una dintre cele mai bune măști de păr cu cheratină deoarece nu se consumă rapid și trebuie lăsată să acționeze în păr doar 3-10 minute pentru a observa efectele. Totuși, nu uitați să o clătiți foarte bine din păr deoarece suprautilizarea poate îngreuna părul. Masca are un miros foarte plăcut, care persistă mult timp.

Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask

Un alt produs care reprezintă o alegere minunată pentru părul vopsit, mai ales pentru părul oxigenat. Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask este bogată în cheratină, proteina care reconstruiește și întărește părul din interior. În plus, formula conține citrat de magneziu, care reface echilibrul acido-bazic, perturbat din cauza vopselei de păr. Substanța, de asemenea, formează noi legături în interiorul părulului, lăsându-l mai puternic și mai rezistent la deteriorare. Stiliștii de păr recomandă acest produs în urma procedurilor din cadrul saloanelor de coafură. Dacă părul dumneavoastră nu este deteriorat din cauza procesării chimice, puteți aplica orice mască pe bază de cheratină, iar părul va fi mai puțin supraîncărcat. Aplicarea produsului Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask este standard: aplicați pe părul curat și clătiți după câteva minute.

Keune Care Keratin Smooth Mask

Ultima dar nu cea din urmă este masca de netezire, bogată în cheratină de la Keune. Este cea mai scumpă mască din această prezentare. Este comercializată într-un borcan mare și este foarte populară, însă aceste aspecte nu justifică prețul. De aceea, am plasat-o pe ultima poziție. Keune Care Keratin Smooth Mask este concepută pentru părul deteriorat, tern, uscat, cu tendință de electrizare. Include cheratină, pantenol și unt de shea, care previne deshidratarea și revitalizează părul. Cheratina din această mască are efect de reparare și consolidare, în timp de Quat Complex – tipic în produsele Keune – protejează părul împotriva deteriorării cauzate de stilizarea termică. Aplicarea nu este deloc complicată: aplicați masca pe părul spălat și uscat cu prosopul, lăsați să acționeze doar două minute și clătiți bine.