Chiar dacă saloanele de coafură oferă o gamă variată de tratamente şi produse profesionale care tratează diferite probleme de păr, multe femei încă încearcă tratamentele de păr efectuate acasă. Unele dintre acesea vizează prevenirea îngrăşării părului şi consolidarea părului slăbit, altele vizează combaterea mătreţii. Descoperiţi tratamentele de păr care oferă rezultate surprinzătoare, pe care le puteţi efectua acasă. 

Tratamente efectuate acasă pentru păr gras

Există numeroase metode care pot fi efectuate acasă şi care vă permit să meţineţi părul proaspăt şi voluminos. Vă prezentăm aici câteva dintre acestea.

  • Drojdie
    Pentru preparare, omogenizaţi un pachet de drojdie cu lapte, aplicaţi la nivelul scalpului şi părului şi lăsaţi să acţioneze timp de treizeci de minute. Apoi, slălaţi-vă pe cap cu un şampon delicat. Faceţi tratamentul cel puţin o dată pe săptămână, cel mult de două ori pe săptămână.
  • Mască instantă
    Bateţi un albuş de ou până devine tare şi să amestecaţi cu gălbenuşul, apoi aplicaţi la nivelul părului umed. Acoperiţi capul cu o cască de duş şi spălaţi părul după douăzeci de minute. Repetaţi tratamentul după fiecare spălare a părului.
  • Compresă de bere
    Tot ce aveţi nevoie este să pregătiţi o infuzie amestecând frunze de brusture cu ¾ pahar apă fiartă. După strecurare, adăugaţi o jumătate de pahar de bere, câteva picături de vitamina A şi suc de lămâie. Masaţi amestecul la nivelul părului curat şi uscat. Apoi, acoperiţi părul cu o cască de duş şi clătiţi după trei ore. Tratamentul trebuie repetat o dată la două săptămâni.
  • Infuzie de împrospătare
    Pentru preparare, amestecaţi o lingură de mentă şi urzică (puteţi folosi în loc şi cimbru sau rozmarin) cu un litru de apă fiartă, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să se răcească câteva minute. După strecurare, clătiţi părul cu această infuzie şi masaţi la nivelul scalpului. Puteţi efectua tratamentul după fiecare spălare.

Tratamente efectuate acasă pentru păr fragil

Următoarele tratamente hrănesc şi oxigenează foliculilor de păr, oferindu-vă astfel un păr mai puternic şi mai rezistent.

  • Suc de plante
    Pentru prepararea sucului, amestecaţi ¼ pahar de suc de Aloe şi suc de lămâie. Apoi, adăugaţi o lingură de miere naturală şi masaţi pulpa la nivelul scalpului. După treizeci de minute, spălaţi părul cu un şampon delicat.
  • Parafină lichidă
    Pentru a hrăni părul cu parafină lichidă, adăugaţi un gălbenuş de ou şi câteva picături de ulei de ricin la trei linguri de parafină lichidă. Apoi, amestecaţi energic ingredientele şi aplicaţi amestecul omogen pe toată lungimea părului nespălat (evitând scalpul). Acoperiţi capul cu o cască de duş, aşteptaţi 20-30 de minute, îndepărtaţi amestecul şi spălaţi părul cu şampon. Utilizaţi acest tratament cel puţin o dată pe săptămână.

Tratamente efectuate acasă pentru culoarea estompată a părului

  • Extract vegetal
    Răzuiţi fin un nap copt sau o rădăcină de hrean şi stoarceţi sucul. Apoi, masaţi extractul la nivelul scalpului cu treizeci de minute înainte de rutina de spălare a părului. Tratamentul poate fi efectuat la fiecare două sau trei spălări.
  • Poţiune de plante
    Dacă doriţi să o încercaţi, amestecaţi o lingură de ceai de coada-calului, rădăcină de brusture şi frunze de urzică, introduceţi plantele într-un borcan şi turnaţi ½ alcool etilic. După două săptămânii, înmuiaţi o compresă în amestec, stoarceţi şi masaţi la nivelul scalpului la două zile.
  • Şampon de Săpunăriţă & Urzică
    Pentru a aplica acest tratament, amestecaţi o mână de rădăcină de Săpuniţă şi urzică, turnaţi un litru de apă fiartă şi acoperiţi. Când apa este absorbită în plante, strecuraţi. Utilizaţi lichidul rezultat în loc de şampon.

Tratamente efectuate acasă pentru păr uscat

Compresele şi produsele de clătire naturale oferă cea mai bună protecţie împotriva acţiunii deshidratante a soarelui. În unele cazuri, doar un singur tratament cu produse pe bază de plante poate îmbunătăţi aspectul părului. Totuşi, un tratament de şase săptămâni va aduce rezultate mai bune. După tratament, nu uscaţi părul cu uscătorul sau la soare; în schimb, lăsaţi-l să se usuce natural, acasă. Preparaţi întotdeauna infuziile în vase de ceramică, chiar înainte de utilizare.

  • Compresă de iaurt
    Pentru preparare, amestecaţi exact patru linguri de iaurt simplu cu un ou. Aplicaţi preparatul la nivelul părului şi lăsaţi să acţioneze timp de aproximativ zece minute. Clătiţi cu apă călduţă.
  • Preparat pe bază de gălbenele
    Pentru preparare, amestecaţi o lingură de frunze de gălbenele cu o jumătate de pahar de apă fiartă, acoperiţi şi lăsaţi până când apa este complet absorbită. Apoi, strecuraţi plantele şi amestecaţi cu o jumătate de pahar de lapte şi un gălbenuş de ou. Aplicaţi amestecul la nivelul părului uscat sau umed. Acoperiţi părul cu o cască de duş, aşteptaţi 10-15 minute şi clătiţi bine.
  • Infuzie de regenerare
    Pentru preparare, turnaţi un litru de apă fiartă peste două mâini de flori de lămâi verde. Aşteptaţi ca apa să fie absorbită de flori şi utilizaţi pentru clătirea părului. Utilizaţi infuzia la fiecare spălare.
  • Compresă de banane
    Amestecaţi o banană cu suc de lămâie şi un iaurt simplu. Masaţi amestecul la nivelul părului şi înfăşuraţi un prosop în jurul capului, lăsând amestecul să acţioneze timp de aproximativ 20 de minute. La final, spălaţi părul cu un şampon delicat.
  • Balsam natural
    Amestecaţi ulei vegetal cu câteva picături de ulei esenţial, de exemplu, ulei de geranium sau lavandă, şi masaţi la nivelul părului. Spălaţi părul după aproximativ 15 minute.

Tratamente efectuate acasă pentru păr tern

Vă prezentăm aici câteva metode prin care puteţi oferă strălucire părului tern.

  • Elixir de lămâie
    Pentru prepararea elixirului, masaţi suc de lămâie la nivelul părului proaspăt spălat, evitând vârfurile. După câteva minute, clătiţi bine părul cu apă. Efectuaţi tratamentul o dată la două săptămâni.
  • Compresă cu miere
    Amestecaţi două linguri de miere cu trei linguri de ulei de măsline utilizând un mixer, aplicaţi pe părul umed şi acoperiţi părul cu o cască de duş. După cincisprezece minute, şamponaţi şi clătiţi bine părul.
  • Amestec de intensificare a strălucirii
    Încălziţi 1/3 pahar de ulei de măsline şi îmbibaţi o lingură de frunze de muţeţel, urzică şi mesteacăn în ulei timp de aproximativ treizeci de minute. Strecuraţi şi adăugaţi un gălbenuş de ou, o linguriţă de miere, suc de lămâie şi 2-3 picături de ulei de rozmarin. Apoi, aplicaţi la nivelul părului umed, lăsaţi să acţioneze o jumătate de oră şi spălaţi cu şampon.

Tratamente anti-mătreaţă efectuate acasă

Pentru a combate mătreaţa, optaţi pentru produse anticateriene şi de curăţate care echilibrează pH-ul pielii.

  • Ulei aromatic
    Amestecaţi un gălbenuş de ou cu 3-4 linguriţe de ulei de migdale şi o jumătate de linguriţă de ulei de rozmarin. Masaţi amestecul la nivelul părului, acoperiţi capul cu o cască de duş şi spălaţi cu şampon după treizeci de minute. Aplicaţi acest tratament înainte de fiecare spălare.
  • Preparat de clătire şi curăţare
    Amestecaţi două linguri de coada-calului şi o lingură de mentă, Melissa şi ienupăr cu un litru de apă fiartă. Acoperiţi şi aşteptaţi până apa este absorbită de plante. Apoi, strecuraţi plantele. Turnaţi apa rezultată la nivelul părului după fiecare spălare şi masaţi scalpul.
  • Toner cu Aloe
    Tocaţi mărunt frunze de Aloe şi turnaţi peste acestea un pahar de vodkă. Apoi, închideţi bine borcanul şi lăsaţi deoparte timp de două săptămâni. Apoi, strecuraţi frunzele şi turnaţi tonerul într-un recipient din sticlă închis la culoare. Masaţi la nivelul scalpului de două ori pe săptămână înainte de culcare; spălaţi părul dimineaţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *