Pielea mâinilor prezintă doar câteva glande sebacee şi un strat subţire de ţesut adipos, de aceea, sub influenţa factorilor externi îşi pierde rapid stratul lipidic de protecţie. Drept consecinţă, pielea se usucă, se crapă şi se înroşeşte, iar unghiile devin terne. Cum să vă îngrijiţi mâinile şi unghiile? Cum să scăpaţi de petele întunecate acasă şi la salon? Aflaţi mai jos cum se procedează adecvat.

Cum să vă îngrijiţi mâinile?

Chiar dacă ajutorul unui estetician profesionist ne poate fi util, ar trebui să putem efectua tratamentele de bază pentru îngrijirea mâinilor şi acasă.

Îngrijirea mâinilor acasă

Pentru a preveni deshidratarea mâinilor, utilizaţi o cremă hidratantă după fieacare spălare a mâinilor, care va reda bariera hidrolipidică a pielii. Cea mai bună alegere este o cremă îmbogăţită cu petrolatum, glicerină, aloe, alantoină şi siliconi. După câteva zile de tratamente sistematice, pielea mâinilor dumneavoastră va deveni moale şi netedă.

Dacă vă este greu să aplicaţi crema cu regularitate şi pielea este uscată şi crăpată, puteţi încerca un tratament de regenerare a pielii mâinilor. Seara, masaţi un strat gros de cremă, ser sau mască cu proprietăţi de hrănire la nivelul mâinilor. Fiecare produs conţine o doză considerabilă de vitamine, precum şi de alte substanţe hidratante şi regenerative. Apoi, purtaţi mănuşi din bumbac şi mergeţi la culcare. Această procedură va determina ingredientele din produsele cosmetice să pătrundă mai adânc în piele.

O tratament la fel de bun este o baie hidratantă, rapidă. Încălziţi ulei de măsline într-un vas şi înmuiaţi mâinile. După câteva minute, uscaţi pielea cu un prosop de hârtie.

Îngrijirea mâinilor la salon

Dacă decideţi să apelaţi la ajutorul unui profesionist, este bine să alegeţi Manichiura Spa cu parafină. Acest tratament regenerează unghiile şi pielea uscată a mâinilor. Iniţial, procedura se realizează exact ca o manichiură clasică prin pilirea unghiilor, tăierea cuticulelor şi lustruirea unghiilor. Apoi, mâinile se exfoliează cu un scrub pe bază de zahăr, care nu numai că va curăţa, dar de asemenea va netezi şi hrăni pielea datorită uleiurilor vegetale. Apoi, excesul de zahăr va fi îndepărtat şi esteticianul va masa uleiul hrănitor la nivelul unghiilor şi untul îmbăgăţit cu substanţe hidratante şi regenerative la nivelul pielii. Mâinile vor fi introduse în ceară topită de trei ori pentru a obţine un strat gros. Apoi, mâinile vor fi învelite strâns în pungi de plastic. După 15 minute, acestea vor fi îndepărtate de pe mâini. După un astfel de tratament, pielea devine netedă şi hidratată, iar unghiile capătă un aspect sănătos.

Cum să vă îngrijiţi unghiile?

Condiţia nefavorabilă a unghiilor este o consecinţă a contactului cu detergenţi, care usucă suprafaţa unghiei. Atunci când unghiile sunt excesiv de uscate, devin fragile şi au tendinţa de a se crăpa. Dacă, în plus, încep să apară pete întunecate şi decolorări, înseamnă că organismul doreşte să ne anunţe ceva şi nu sunt tocmai veşti bune. În acest caz, este recomandată consultarea unui dermatolog care ne poate prescrie o doză de vitamine şi minerale.

Pete întunecate la nivelul mâinilor

În acest caz, soarele este cauza. Razele sale stimulează melanocitele sau celule de a produce melanină, pigmentul maro al pielii. Ca rezultat al expunderii îndelungate la soare, melanocitele se acumulează şi formează pete întunecate.

Pete decolorate şi pete întunecate la nivelul pielii – cum să le eliminăm acasă?

Pentru a elimina petele decolorate singure sau, cel puţin, pentru a încerca să le reduceţi, achiziţionaţi produse cosmetice cu proprietăţi de înălbire. Dipuneţi de multe opţiuni: unele produse facilitează exfolierea epidermei, altele inhibă procesul de pigmentare şi, astfel, previn formarea unor noi pete pigmentare. Aceste produse conţin, de obicei, hidrochinonă, arbutină, vitamina A sau C și acizi de fructe sau acizi koji, lipoici, azaleoici sau fitoacizi într-o concentrație moderată.

Începeţi prin exfolierea mâinilor pentru a elimina celulele moarte ale pielii şi pentru a uniformiza tonul pielii. Această procedură trebuie repetată la fiecare 4-5 zile, deoarece facilitează absorbţia substanţelor. Dacă trebuie să eliminăm doar pete mici, ar trebui să alegem o cremă cu aplicator special care permite aplicarea precisă. Pe de altă parte, dacă obiectivul dumneavoastră este de a înălbi uniform pielea mâinilor, utilizaţi crema de înălbire ca o cremă de mâini obişnuită. Aceste produse cosmetice, de obicei, sensibilizează pielea sub acţiunea soarelui, prin urmare, aplicaţi-le înainte de culcare. În timpul zilei, protejaţi-vă pielea cu o cremă cu filtru ridicat UV, cel puţin SPF 30, pentru a preveni formarea unor pete.

Pete decolorate şi pete întunecate la nivelul pielii – cum să le eliminăm la salon?

Un tratament profesionist începe prin aplicarea unui scrub pe bază de sare grunjoasă, care facilitează semnificativ absorbţia ingredientelor active. Apoi, esteticianul masează serul de depigmentare la nivelul mâinilor şi aplică o mască de înălbire pe bază de alge cu extract de dude şi arbutină. După 15 minute, masca este îndepărată de la nivelul mâinilor. La final, se utilizează o cremă de mâini pentru a efectua un masaj plăcut. Rezultatul este o piele mai netedă şi mai deschisă la culoare, totuşi, pentru a reduce problema, este necesară o serie de tratamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *