Multe femei se confruntă cu problema unghiilor casante și fragile. Femeile japoneze au găsit un remediu acum patru sute de ani. Ce este manichiura japoneză și cum se face? Care sunt efectele tratamentului? Este mai bine să o faci acasă sau într-un salon?

Ce este manichiura japoneză?

Manichiura japoneză este practicată de femeile japoneze de patru sute de ani. Aceasta face unghiile sănătoase și, de asemenea, extrem de lucioase. Metoda a fost dezvoltată de compania japoneză P.Shine, de aici și al doilea nume al manichiurii japoneze (”manichiură p.shine).

Manichiura japoneză constă în frecarea suprafeței naturale a unghiei cu o pastă specială care conține vitamine și minerale și apoi aplicarea unui strat de pudră. Pasta are o culoare verde specifică și conține substanțe care hrănesc și întăresc unghiile, conferindu-le o lucire perlată de roz unic. Acest lucru se datorează vitaminelor A și E, siliciului provenit de la Marea Japoniei, polen de albine și cheratină.

Înainte să aplicăm pasta, stratul superior al fiecărei unghii trebuie lustruit. În acest fel, pasta va pătrunde în profunzimea unghiei. Pentru menţinerea substanţelor, masați o cantitate mică din pudra specială pe unghii.

Întregul secret constă în frecarea corespunzătoare a pastei și a pudrei: în aceeași direcție și cu folosirea unor pile de unghii din piele de căprioară; partea verde este folosită pentru a freca pasta, iar partea roz pentru a freca pudra. În timpul tratamentului, nu se folosesc pile de unghii din metal și cuticulele nu se taie.

Manichiura japoneză – pas cu pas

Pentru a realiza manichiura japoneză acasă, veți avea nevoie de:

  • pilă cu faţă dublă pentru scurtarea și polisarea unghiilor înainte de tratament,
  • spatulă de plastic folosită la aplicarea pastei P.Shine și a pudrei, și de asemenea, folosită pentru îndepărtarea cuticulelor,
  • pasta trebuie masată pe suprafața unghiei cu ajutorul părții verzi a pilei, folosind mișcări energice,
  • pudra trebuie aplicată folosind pila cu partea roz prin mișcări energice. Datorită acestui lucru, substanțele din pastă pot penetra suprafața unghiei.

Tratamentul durează aproximativ 40 de minute şi ar trebui repetat o dată la 3 săptămâni.

Manichiura japoneză – efecte

Manichiura japoneză este o metodă care hrănește și întărește unghiile naturale şi le conferă un luciu perlat sănătos. Acest lucru se datorează ingredientelor conținute în pasta naturală: vitaminele A și E, cheratină, polen de albine și siliciu de la Marea Japoniei. Manichiura japoneză este recomandată mai ales persoanelor cu unghii fragile, casante și despicate.

Efectul tratamentului este vizibil imediat după procedură. Pentru a dura, acesta trebuie repetat de 3-4 ori într-un interval de 3 săptămâni.

Manichiura japoneză – acasă sau la salon?

Manichiura japoneză este un tratament foarte popular în saloanele de înfrumusețare. Cu toate acestea, puteți cumpăra un set pentru a realiza procedura la dumneavoastră acasă. Doar asigurați-vă că ați ales un produs de calitate și original. Folosirea pilelor de plastic, în locul celor naturale, se poate solda fără rezultate.

Manichiura japoneză și manichiura hibrid

Curând după realizarea manichiurii japoneze, nu se recomandă să faceți și manichiură hibrid. Aceasta, deoarece suprafața unghiei este prea uleioasă. Cel mai bine este să așteptați aproximativ două zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *